Vinarija Deak postigla je nestvaran uspjeh na ovogodišnjem Decanteru osvojivši zlatnu medalju sa svojim pošipom Prestige.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Znajući da je Decanter najčitaniji vinski medij i najutjecajnije svjetsko ocjenjivanje vina uspjeh vinarije Deak je senzacionalan. 61 Master of Wine i 20 Master Sommeliers je ocjenjivao 18.000 uzoraka vina.

Pošip Prestige vinarije Deak je zapravo još nepoznanica, budući da je ovo tek druga godina od izbacivanja etikete na tržište. Međutim s ovim postignućem na najutjecajnijem svjetskom vinskom natjecanju preko noći će doći u sami vrh hrvatskih pošipa.

– Poznato je da je perjanica naše vinarije pošip Ćaća moj koji je kontinuirano u samom vrhu najboljih hrvatskih pošipa. Prethodnih godina osvajao je srebra na Decanteru čak i zlato na Mundus Vini u Njemačkoj, međutim pošip Prestige je otišao korak dalje i dosegao takoreći tron – medalja na Decanteru koja će zauvijek ostati upisana, ističu u Vinariji Deak.

Koja je tajna uspjeha  pošipa Prestige?

– Pošip Prestige je zapravo pošip Ćaća moj kojeg stavljamo u barrique bačve na odležavanje i puštamo u prodaju nakon minimalno jednu

godine odležavanja. Koristimo najbolji francuski, talijanski  i hrvatski hrast, a tajna je u nekakvoj kombinaciji svega toga, objašnjavaju.

Iskreno bili smo sigurni da pošip Prestige ima potencijal da nadmaši pošip Ćaća moj, ali ovakav uspjeh nismo mogli ni zamisliti, ponosno zaključuju u Vinariji Deak.

Sutra započinje tradicionalni program VINSKIH VEČERIJU na Wine Baru Vinarije Deak uz Jadransku magistralu i bit će to idealna prilika za sve ljubitelje vina da kušaju zlatni pošip Prestige o kojem će se  zasigurno još dugo pričati.

OGLAS