Jučer je Karate klub Metković nastupio na tradicionalnom međunarodnom klupskom turniru, Kup Jadrana u Splitu, koji je prvi put organiziran davne 1968.g. Na ovom turniru nastupila su 42 kluba iz 3 države, ukupno 507 natjecatelja.

Karate klub Metković nastupio je s 18 natjecatelja u borbama, u uzrastima od mlađih učenika do juniora. Osvojili su ukupno 9 medalja, od čega 3 zlatne, 3 srebrene i 3 brončane medalje.

Zlatne medalje osvojili su Lina Šutić te dvije Duje Mihaljević u kategorijama mlađi kadeti i učenici. Srebro su osvojili Petar Borovac Lucija Utovac i Dora Galov, a broncu Iva Vučić, Ema Galov i Anja Pokrajac.

U repasažnim borbama izgubili su za treća mjesta i plasirali se na 5 mjesta Mirko Matić, Katja Jerković, Bruno Jurković, Laura Ćulum i Karla Pezić. Nastupili su još Josip Obradović, Duje Žderić, Nera Grljušić i Laura Bebić. Voditelj je bio trener Denis Žderić

Pored kluba i roditelja, sponzor ovog natjecanja bila je Športska zajednica grada Metkovića.

Pred mlađim uzrastima idući vikend je Prvo kolo Dalmatinske lige u Pločama, nakon čega dvanaest boraca Karate klub Metković odlazi na Prvenstvo Države za mlađe uzraste u Ivankovo pored Vinkovaca koje će se održati 13. i 14 travnja.