Jučer je u Splitu održan međunarodni turnir 3. Split karate kup u organizaciji Karate kluba Dalmacija na kojem su nastupili natjecatelji iz metkovskih karate kupova. Na turniru je nastupilo 564 natjecatelja iz 47 kluba.

Karate klub Metković je nastupio s 9 boraca pod vodstvom trenera Dine Žderića koji su ukupno su osvojili sljedećih 6 medalja.

Zlatnu medalju osvojio je Duje Mihaljević, srebrenu Duje Žderić i Duje Mihjević u mlađim kadetima. Brančane su bile  Anja Pokrajac, Laura Bebić i Lucija Utovac. Još su nastupili Katja Jerković, Karla Pezić, Joisp Obradović i Dora Galov.

Za reprezentativce iz KK Metković Duju Mihaljevića i Antu Leontića ovo je bio posljednji kontrolni turnir prije nastupa na Prvenstvu Balkana u Banja Luci od 31. svibnja do 02. lipnja.

Uspješan nastup imali su i mladi karataši iz Karate kluba Knez Domagoj Metković. U katama brončanu medalju ponijela je Karmen Kraljević. U borbama su brončani bili Erika VasiljLucija Plećaš. Za klub su još nastupili Dean Knežić, Lucija (Lulu) Plećaš, Marko Ilić, Jure Ilić i Ana Bebić.