Karate klub Metković i Karate klub Knez Domagoj – Metković u nedjelju, 2. lipnja su nastupili na 5. Split karate kupu u kojem je sudjelovalo 474 natjecatelja iz 30 klubova iz Hrvatske, BiH i Crne Gore.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Karate klub Metković pod vodstvom trenera Pavlovića i Žderića nastupio je s 19 mlađih natjecatelja u borbama. Tom prilikom, osvojili su 13 medalja. Od sedam finalnih borbi samo jednu su natjecatelji KK Metković uspjeli realizirati u zlato. Lucija Jakić se popela na tron, dok su Filip Prusac, Nedjeljko Prusac, Mila Vekić, Mihaela Bebić, Marko Marković i Ivano Padovan osvojili srebrene medalje. Brončane medalje uzeli su Mateo Grmoja, Lovre Lorenco Barišić, Maslać Luca, Mirko Matić, Nicole Petković i Roko Barišić.

Nastupili su još Ela Bezer, Ana Maslać, Ana Marija Kapović, Ena Nižić, dok su Gabrijela Bebić i Gabrijel Turudić prve borbe vodili 6:1 i 5:0, ali su sudačkim odlukama dobili 5 kazni i ostali bez borbi za medalje.

Karate klub Knez Domagoj – Metković je pod vodstvom trenera Mije Volarevića nastupio s 13 natjecatelja. Osvojili su ukupno 10 medalja (2 zlata, 4 srebra i 4 bronce). Zlato su osvojili Pia Kapović i Filip Zovko. Srebro su osvojili Mihovil Jozepović, Rita Kapović, Darko Marević i Duje Salacan, a broncu Matej Kljusurić, Dean Knežić, Niko Rončević i Petar Rončević.

Klub su još predstavljali Noa Antunović, Jakov Zovko i Elena Herceg.

OGLAS