U organizaciji UOSI “Prijatelj” i Zaklade “Neretvansko srce”, jučer je uspješno sprovedena 6.likovna kolonija Tomislav Zubčić Zupa. Nakon što su se okupili u prostorijama Udruge, umjetnici su u pratnji  članova i ostalih uzvanika posjetili grob pok. Zupe na kojemu su položili cvijeće, zapalili svijeće te pročitali prekrasne stihove IN MEMORIAM, koje je napisao slikar Eduard Petrić, a potom se uputili prema Pozloj gori gdje im je bio organiziran ručak i druženje. Sav prihod od prodaje darovanih umjetničkih dijela namijenjen je Zakladi “Neretvansko srce”.

U ime Udruge “Prijatelj”, predsjednik Antiša Puljević se zahvalio posebno obitelji pok. Zupe, koji  svake godine budu počašćeni što je ovaj događaj prešao u tradiciju te se zahvalio svim prisutnim umjetnicima koji su odvojili jedan svoj dan da bi učinili dobro djelo te naravno domaćinu gospodinu Jadranku Petriću što nas je ugostio na njegovom ranču. 
 
– Likovna kolonija je ujedno i način da se obogati fondus naše male “umjetničke galerije”, gdje prodajama slika koje smo do sada skupili pomažemo najpotrebnijima s područja doline Neretve. Zahvaljujemo se svim slikarima i umjetnicima koji nas ne samo kada je likovna kolonija nego i tokom cijele godine, doniraju umjetničkim djelima. Sve slike te ostale predmete, koje su donirane, možete pogledati u Udruzi “Prijatelj” ili na našim web staranicama, te pokloniti nekom dragome a naravno pritom učiniti i dobro djelo, – upraviteljica zaklade Danijela Raič.
IN MEMORIAM
Za našeg Tomislava
a zvali smo ga -Zupa-
za prijatelja prava
što volimo ga skupa.
Metković je volio
svom dušom i srcem
kao da se tu rodio
u dvorištu našem.
Kao što je i on
pomagao svačim
i mi ćemo potom
živjeti na taj način.
Nećemo te zaboraviti
ni Neretva cijela
sve što ćemo učiniti
tvoja su djela.
Ovo pišem u ime sviju
koji su te poznavali
još ne shvaćam zbilju
jer nam -Zupa- svima fali.

EDUARD PETRIĆ