Krediti su danas dostupni više nego ikada pogotovo sa brzorastućom ponudom online gotovinskih kredita. Međutim, svaka banka nudi različite opcije i ponekada neke prikrivene troškove koji vam nisu demonstrativno predstavljeni u procesu zaključivanja ugovora. Gotovinski kreditni kalkulator najbolji je alat za detaljno izračunavanje troškova dizanja određenog kredita na definirano vremensko razdoblje.

Svaki se pojedinac obično može lako i jednostavno prijaviti za dobivanje gotovinskog kredita bez potrebe za uključivanjem pokrića. Najvažnije je da podnosilac zahtjeva ima napunjenih 18 godina te da ima redovita mjesečna primanja kako bi se banka osigurala da će biti u mogućnosti podmiriti dug. Gotovinski kredit je bankarska usluga te se isplata zahtijevanog iznosa može ostvariti čak i u roku od 1 do 2 dana od podnošenja zahtjeva.

Gotovinski kreditni kalkulator predstavlja vrlo jednostavno rješenje za računanje iznosa kredita, roka otplate i kamatnih stopa. U suradnji sa vodećim bankama u Hrvatskoj moguće je dobiti uvid u stanje sa stambenim kreditima: OTP banke, Addiko Banke, PBZ, Erste, HPB, RBA i mnogo drugih.

Minimalan iznos kredita za računanje iznosi 7.500 kuna a maksimalni čak 225.000 HRK. Rok otplate moguće je konfigurirati od minimalno 12 mjeseci do maksimalnih 120 mjeseci ili 10 godina.

Neke banke moći će vam ponuditi nižu kamatnu stopu od drugih, ali moguće je da će rok otplate kod njih zbog toga biti malo duži. Osim toga, treba vidjeti i koliki je maksimalni iznos kredita kojeg možete dobiti – uzimanje kredita koji vam nije dovoljan za ostvarivanje zadatog cilja nije dobra opcija.

Ako u bilo kojoj drugoj situaciji imate određenih nejasnoća vezano uz vaš ugovorni odnos, svakako se prije svega obratite svojoj kreditnoj instituciji jer ćete na taj način brže doći do svih odgovora koji vas zanimaju. Isto tako, ako ste nezadovoljni postupanjem svoje kreditne institucije, vezano uz vaš ugovorni odnos, možete joj uputiti prigovor.

Kreditna institucija neće zaboraviti na vas i na vaše dugove ako prestanete s otplatama anuiteta/rata kredita, ignorirate opomene, pozive i obavijesti o stanju duga. Ako ne dođe ni do kakvog dogovora s kreditnom institucijom, vjerojatno ćete se suočiti s ovrhom i sudskim postupkom.

Tu su i dodatni troškovi koji prate cijeli ovaj proces, a koje također treba uzeti u obzir, što znači da konačni izračun može ovisiti o cijelom nizu faktora. Kako bismo vam olakšali snalaženje, donosimo vam najvažnije informacije o gotovinskim kreditima iz svake hrvatske banke.

Prema njima ćete, uz pomoć gotovinskog kreditnog kalkulatora s početka ovog teksta, lako moći doći do konkretnih brojki koje možete očekivati u slučaju dobivanja kredita.