Pred nama je vikend tijekom kojega će se u Metkoviću igrati Dvoransko nogometno prvenstvo za veterane u organizaciji Hrvatskog nogometnog prvenstva i Grada Metkovića.

Nastupit će 27 ekipa koje su podijeljene u 9 grupa. Sve utakmice će se igrati Gradskoj sportskoj dvorani, a u nedjelju, 17. veljače između utakmica za pozicije nastupit će Neretvini limači (U8 i U10).

U gradu će ovoga vikenda boraviti 600-tinjak gostiju iz cijele Hrvatske i to zahvaljujući prije svega upornosti i uspjesima veterana NK Neretve koja ove godine slavi 100. godina postojanja.

Treba se prisjetiti da je ova nogometna priča počela skromno i neprimjetno prije pet u krugu nekolicine nogometnih entuzijasta koji su prve igračke korake napravili u NK Neretvi. Bila je to prva službena Neretvina veteranska ekipa na Dvoranskom nogometnom prvenstvu HNS-a u sastavu: Drago Bezer, Goran Galov, Mario Galov, Duško Mijoč, Martino Sprčić, Nikša Martinac, Jozo Mijoč i Lukša Veraja. Te 2014. su osvojili 5. mjesto i tako izborili status nositelja za sljedeće prvenstvo.

Brzo su bili uočeni kao ekipa koja voli nogomet, svoj klub ali prije svega njeguje kulturu druženja. Od tada su se nanizali pozivi na različite veteranske turnire i revijalne utakmice po cijeloj Hrvatskoj. Broj članova Neretvine veteranske sekcije se počeo širiti tako da u ovom trenutku ima 30-tak aktivnih članova.

Nogomet je timski sport koji veže ljude. To se osobito vidjelo u Mostaru 2016. kad su naši veterani osvojili turnir i posvetili ga svom rano preminulom prijatelju Ivici Ici Vladimiru.

Cijelo ovo vrijeme, veteranska ekipa se okuplja utorkom navečer na trening-utakmicama u sportskoj dvorani i druženju.

Vrhunac njihova djelovanja dogodio se 18. veljače 2018. godine u Rovinju kada su veterani NK Neretve postali prvaci 16. Dvoranskog nogometnog prvenstva za veterane HNS-a. Baš u pravom trenutku! Jer titula pobjednika je odigrala ključnu ulogu za određivanje domaćinstva 17. Dvoranskog prvenstva u Metkoviću kada NK Neretva slavi svoj 100. rođendan. Prisjetimo se, tada su za veteransku ekipu NK Neretve nastupili: Zoran Bubalo,  Josip Galov, Goran Galov, Mario Galov, Boris Galov, Drago Bezer, Martino Sprčić, Nikša Martinac, Nino Šešelj, Neven Majić, Nikša Galov, Mile Bebić, Ivan Pehar, Danijel Leženić, Marko Bušić, Sergej Jakirović koji je po drugi put proglašen za najboljeg igrača prvenstva, te Ivica Bačić.

Kao prvaci države, početkom ove godine Neretvini veterani su sudjelovali na turniru u Belišću povodom proslave 100. obljetnice kluba te su osvojili prvo mjesto.

Veteranski sastav za ovo prvenstvo bit će ponešto izmijenjen u odnosu na prošlu godinu. Sergej Jakirović, Neven Majić i Marko Bušić su odsutni zbog privatnih obaveza, a Martina Sprčića je spriječila ozljeda. Međutim, pridružit će im se neka nova imena o kojima ćemo pisati tijekom ovoga Dvoranskog prvenstva.