Približava se Martinje, blagdan sv. Martina ćemo slaviti ove nedjelje, a je narodni običaj toga dana proslaviti krštenja mošta, odnosno probati mlado vino. Nažalost, sve ovo prati povećana konzumacija alkohola koja može kobno utjecati na osobe koje bi u takovom stanju upravljale vozilima.

Stoga iz PP Metković javnosti upućuju sljedeću obavijest:

Cijenjeni vozači, obavještavamo Vas da se približava blagdan Svetog Martina, tzv. ‘Martinje’, narodni običaj proslave krštenja mošta, kada se u prometu na cestama očekuje veći broj sudionika pod utjecajem alkohola.

U skladu s tim policijski službenici Policijske postaje Metković će u periodu od 9. do 11. studenoga 2018. godine, koristeći svu raspoloživu tehniku, na prometnicama vršiti pojačan nadzor sudionika u prometu pa ovom prilikom upozoravamo i savjetujemo sve sudionike da se pridržavaju zakonskih propisa i da se ne upuštaju u upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opijata, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Alkohol, odnosno utjecaj alkohola kod vozača, u kombinaciji sa drugim težim prekršajima, najčešće rezultira događanjem najtragičnijih prometnih nesreća uz često smrtno stradavanje sudionika u tim prometnim nesrećama, upozoravaju iz PP Metković.