Požar koji je započeo jučer, 2. kolovoza, u jutarnjim satima u zaleđu Neuma i dalje nije stavljen pod kontrolu. Zbog vjetra i visokih temperatura, požar i dalje bjesni i guta velike površine ispred sebe, piše Neum Online.

Stanje na požarištu i dalje nije pod kontrolom te je zbog loših vremenskih uvjeta dosta promjenjivo. Jučer popodne je u pomoć gašenju stigao helikopter Oružanih snaga (OS) BiH.

U gašenju požara uz neumske vatrogasce sudjeluju i vatrogasci iz Metkovića, Čapljine i s Pelješca.

Vatra guta velike površine

Trenutno gori u Prapratnici odakle se velika požarišna linija proširila prema Hutovu na jednu stranu, te Hotnju i Zelenikovcu na drugu stranu.

Vjetar koji je ovih dana jak otežava gašenje i požar je nepredvidiv te se vraća preko planine Žaba gdje trenutno gori Vratlo i Ilijino brdo.

Očekuje se pomoć Republike Hrvatske

Očekujemo pozitivan odgovor iz Hrvatske jer je riječ o nepristupačnom terenu koji je bez angažmana zračnih snaga nemoguće ugasiti. K tomu, požar je na samoj državnoj granici, i prijeti i susjednom prostoru, rekao je jučer na požarištu kod Hutova premijer Vlade HNŽ Nevenko Herceg, izjavivši sa se ne može oteti dojmu da je uzrok požara ljudski faktor.
Foto: JVP Metković