Tradicionalno vatrogasno natjecanje, Kup vatrogasne mladeži Dubrovačko neretvanske županije, održano je danas na igralištu Batala u Stonu na kojem su sudjelovali najmlađi članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja naše županije.

Nakon nekoliko desetljeća na njemu je sudjelovala prošle godine formirana vatrogasna mladež DVD-a Metković čiji su članovi osvojili treće mjesto. Prvi su bili članovi vatrogasne mladeži iz DVD-a Slano, a drugi iz DVD-a Mljet.

Za DVD Metković nastupili su Mirko Obradović, Karlo Gustin, Dino Kuran, Dino Obrvan, Jure Romić, Luka Taslak, Luka Marušić, Josip Brečić i Mario Kolovrat. Njihov voditelj je Ivan Jarak uz podršku zapovjednika Gorana Medaka i predsjednika Stipice Bebića.

Naši mladi vatrogasci su bili jedini predstavnici Neretvanske doline, a razlog tome je što su jednina vatrogasna mladež od Metkovića do Ploča. Ovaj uspjeh sigurno će im biti jak vjetar u leđa u privlačenju novih članova. Uskoro se očekuje okupljanje novih naraštaja mladeži od 12 do 16 godina te podmlatka od 6 do 12 godina.