Nastupila je zabrana kretanje bez valjanog razlog i propusnice s ciljem sprječavanja širenja epidemije koronavirusa. Više je kategorija osoba kojima je dozvoljeno kretanje uz posjedovanje propusnica o čemu smo jučer pisali možete pročitati OVDJE.

Za izdavanje propusnica za skupinu IIe nadležni su lokalni stožeri civilne zaštite: za osobe kojima je propusnica potrebna iz vitalnih obiteljskih razloga, u koje spada pružanje skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština, i koje zbog toga svakodnevno trebaju napuštati svoj dom.

Nadležni stožer na području Grada Metkovića je Gradski stožer civilne zaštite Grada Metkovića kojim ravna zamjenik gradonačelnika Damir Raić. Osobama koje spadaju u ovu skupinu propusnice će izdavati ovaj stožer kojem se trebaju obratiti pozivom na mob. 098 929 06 36 a na e-mail civilna.zastita@metkovic.hr trebaju poslati ispunjen zahtjev za izdavanje propusnice koji se nalazi na ovoj poveznici:

Zahtjev-za-izdavanje-propusnice-Grad-Metković-Stožer-civilne-zaštite-Grada-Metkovića

Postupak izdavanja propusnica je sljedeći:

Podnositelji popunjeni obrazac ostavljaju na improviziranom šalteru ispred Gradske uprave, a na obrascu će podnositelji ostaviti broj telefona na koji će ih se kontaktirati nakon obrade zahtjeva. Svi zahtjevi bi trebali biti obrađeni i izdane od strane Stožera civilne zaštite Grada Metkovića tijekom dana.

Mole se podnositelji zahtjeva da se pridržavaju uputa i mjera propisanih od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i da ovu mjeru koriste samo u nužnim situacijama.

Zahtjevi se podnose radnim danom od 8-11 sati. Preuzimanje propusnica je svakim radnim danom od 13 do 14 sati.

Još jedanput apeliramo da građani dobro prate sve Odluke Stožera civilne zaštite RH i da se pridržavaju se istih, kako ne bi bili sankcionirani, poručuju iz Gradskog stožera civilne zaštite.

CJELOVITA ODLUKA Nacionalnog stožera civilne zaštite