Jedan trak Pelješkog mosta, istočni, rezerviran je večeras za trkače. Start i cilj im je kraj Odmorišta Blaca, potom idu mostom, okreću se kraj Odmorišta Komarna, te onda natrag istim putem. Znak za start dat će se oko 20.30 sati. Krenut će po danu, u cilj će utrčati po noći. Prve metri utrke, sunce zalazi. Zadnji metri, most osvjetljen.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Imamo trkače iz deset država, njih gotovo 350 će nastupiti – rekao je Alen Bošković, koji je na čelu organizacije. Bio je u nedjelju navečer s ekipom na licu mjesta. Sto provjera, a sve kako večeras ne bi bilo greške, piše Dubrovački vjesnik.

Parking za sve sudionike je osiguran. Oni koji dolaze iz pravca Dubrovnika će proći preko mosta, okrenut se na drugoj strani, te vratit se preko mosta na pelješku stranu. Kad prođu most skrenut će desno na parking. Zapadna traka je non stop otvorena za promet.

Kao i uvijek, veliki broj volontera će se brinuti kako bi sve proteklo u najboljem redu.

U najavi utrke Pelješkim mostom je istaknuto: Neke se prilike u životu jednostavno ne smiju propustiti! Utrka Pelješkim mostom, najvećim infrastrukturnim projektom u povijesti Hrvatske i jednim od najvećih mostova u Europi, jedna je od tih prilika. Budi dio spektakla koji će se dugo prepričavati!

Osim iz Hrvatske na listi prijava su trkačice i trkači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Irske, Velike Britanije, Slovenije, Ukrajine, Srbije, Kanade, Slovačke, SAD-a, Švicarske i Njemačke.

Velolučanin Leo Zlokić i Metkovka Lukrecija Krstičević su bili najbrži na prvoj utrci Pelješkim mostom. Oboje su na listi prijavljenih trkača i ovaj put.

Zadatak je dug oko 5,5 kilometara.

OGLAS