Dobra vijest za sve ljubitelje kraljevske igre je da od danas u Metkoviću, nakon pune 34 godine, ponovno djeluje šahovski klub. Naime, toliko je vremena prošlo od prestanka s radom Šahovskog kluba Razvitak. Popodne je u prostoriji stare gradske knjižnice osnovan Hrvatski šahovski klub Metković.

Za predsjednika kluba izabran je Slavko Bakalar, a za tajnika Daniel Bjeliš. Upravi odbor kluba čine Slavko Bakalar, Denis Dropulić, Radoslav Senta, Daniel Bjeliš, Boro Obrvan, Ivica Juračić i Nikola Bebić koji je bio tajnik nekadašnjeg ŠK Razvitak.

Slavko Bakalar već šest godina pri OŠ Stjepana Radića podučava djecu šahovskim vještinama i sudjeluje u organizaciji šahovskih turnira u dolini Neretve i Hercegovini. Sada je napokon došao trenutak da se njegova inicijativa formalizira u obliku kluba.

Metković je imao ŠK Razvitak koji je djelovao od 1972. do 1985 i okupljao je velik broj ljubitelja kraljevske igre. Tada su se održavala redovita natjecanja na različitim razinama, a najveći šahovski događaj u Metkoviću bio je Šahovsko prvenstvo Dalmacije 1974. godine.