SIPA je u Neumu presrela cisternu dubrovačkih registarskih oznaka u kojoj je pronađena velika količina skunka, genetski modificirane marihuane, piše bljesak.info

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u spektakularnoj akciji sinoć su u Neumu zaplijenili čak 650 kilograma skunka.

SIPA je presrela cisternu dubrovačkih registarskih oznaka u kojoj je pronađena droga koja je bila namijenjena zapadnom tržištu.

Vozač je odmah po zapljeni lišen slobode, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o muškoj osobi s područja Metkovića.

“Radi se o vozilu za prijevoz opasnih tvari, dakle cisterni, u vlasništvu jednog obrta iz Metkovića, zato su u pitanju dubrovačke registracijske oznake. To je vozilo stalno u našem nadzoru zbog učestalih prelazaka državne granice. Jučer, oko 1:40 sati, izašao je u Crnu Goru pun goriva te se vratio oko 17:00 sati. Prilikom kontrole od strane carinskih službenika, na carinskoj vagi po ničemu nije odstupao od onoga što stoji u carinskoj deklaraciji. Nakon 20:00 sati osoba je zatečena na predjelu Neuma s drogom,” izjavila je glasnogovornica PU dubrovačko- neretvanske Davorka Bečić za Dubrovački dnevnik, dodavši kako intenzivno surađuju s tamošnjom policijom.

Više informacija o ovoj akciji bit će poznato tijekom dana.