U ovoj godini nekoliko župa na području doline Neretve obilježava svoje velike jubileje: Župa sv. Ilije proroka Metković slavi 300., Župa sv. Nikole biskupa – Metković 50., a Župa Presvetog Trojstva – Rogotin 100. obljetnicu svoga osnutka.

Proslava u Rogotinu bit će  nedjelju, 16. lipnja 2019. godine, na blagdan Presvetoga Trojstva. Svečano misno slavlje s početkom u 10 i 30 sati u crkvi Presvetoga Trojstva predvodit će splitsko – makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić, prenosi Rogotinski portal.

Proslava stote godišnjice Župe započinje trodnevnom pripremom.

U četvrtak 13. lipnja s početkom u 19 sati svetu misu predvodit će don Ivica Barišić župnik Rogotina i Desana. Nakon mise održat će se klanjanje s Presvetim.

U petak 14. lipnja, drugu večer priprave, svetu misu u rogotinskoj crkvi, s početkom u 19 sati, predvodit će fra Kristijan Perković, župnik Plina-Stabline. Nakon mise organizirat će se predavanje o povijesti župe u Rogotinu.

U subotu, 15. lipnja, sveta misa započet će također u 19 sati, a predvodit će je fra Ante Prološčić, župni vikar u Metkoviću. Nakon mise održat će se koncert pučkih pjevača iz Rogotina i drugih župa.

Foto: Boris Kačan