Nešto iza 13:30 planuo je požar na području južne Dubrave, na terenu je 38 vatrogasaca, a pomažu im i zračne snage, doznaje se iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, a uskoro je planuo i drugi veliki požar koji se širi prema autocesti.

Vatrogasni zapovjednik zatražio je od HAC-a da se zatvori autocesta, što je nešto iza 16 sati i napravljeno, objavio je Hrvatski autoklub.

Autocesta je prvo zatvorena u oba smjera između čvorova Šibenik i Vrpolje, a nešto prije 17 sati je zatvoren još veći dio autoceste, od Skradina do Vrpolja.

Požar kod Dubrave se približio kućama

Požar kod Dubrave gasi 40-ak vatrogasaca s 15 vozila. Kako javlja Šibenik.in  vatrogascima su u pomoć u 14:45 došla dva kanadera. Zatvorena i je i cesta prema Dubravi. Širi se gusti dim, a gori šuma i nisko raslinje.

Gori gusta borova šuma na potezu od Dubrave, prema Vrtnom centru i autocesti. Glavnina vatrene fronte tretirana je s kanaderima i airtractorima. Na terenu su sve snage s područja Šibenika i susjednih općina i gradova. Kuće zasad nisu ugrožene, iako je vatra na stotinjak metara od nekih objekata, no u prilog nam ide južni smjer vjetra, što ne znači da se situacija neće promijeniti. Najugroženija je autocesta A1, tražimo i zatvaranje autoceste zbog dima, a na nekim mjestima je već i vatra prebacila, kazao je za Šibenik.in Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik.

Požare kod Šibenika gasi više od 70 vatrogasaca, tri kanadera i tri air tractora

Drugi požar širi se kod autoceste, dionica kod Šibenika je zatvorena u oba smjera

Na terenu su vatrogasci JVP-a Šibenik, DVD-a Šibenik te DVD-ova Zablaće, Bilice, Brodarica-Krapanj, Perković i Zaton, kao i pripadnici Državne interventne postrojbe iz Šibenika.

Drugi požar kod Šibenika izbio je poslije onog u Dubravi i širi se prema autocesti. Sve snage su na terenu, rekao je za N1 zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević, dodavši da velik problem vatrogascima u gašenju čini jaki vjetar. Vatrogasni zapovjednik kazao je da su dali preporuku HAC-a da se zaustavi promet dionicom autoceste kod Šibenika.

Od 16:01 sati za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Šibenik i Vrpolje u oba smjera, zbog požara, objavio je u 16:23 HAK.

Nakon 17 sati priopćili su kako je autocesta sada zatvorena od čvora Skradin do čvora Vrpolje.