Veselje u obitelji Medak u Kominu, baka Zdravke Medak, vršnjakinja sa župnom crkvom, slavi 100. rođendan, objavila je FB stranica Župe sv. Ante Komin.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Puna je kuća čestitara, od predsjednice mjesnog odbora Komina, predstavnika udruga, rodbine, prijatelja… Poseban je bio susret sa prapraunukom iz Unešića. Čestitarima će se priključiti i župnik, predstavnici grada Ploča. A priprema se lijepa proslava za sve njih, piše na župnim stranicama koji su baku Zdravku pitali za par savjeta:

Kako doživjeti stotu? Ima li koja tajna? Lipo budite aktivni, glasio je odgovor, radite i jedite sve ali sa mjerom, bez pretjerivanja. Čaša bevande iza ručka neće nikome naškoditi. Budite zadovoljni. Sa svime. I kada je dobro i kada je loše. I molite Boga, ja Ga uvik molin.

RemasterDirector_1a5c03258

Baba Zdravka uvijek pozdravi Gospu, izmoli krunicu svetog Ante, a ako je kojim slučajem muči nesanica zna izrecitirati cijelu svetu misu. Ispričala nam je baba Zdravka o teškom djetinstvu i radu. O tome kako su se prije puno više poštovali stariji. Kako se poštovao „autoritet učitelja i popa.“ A mladima je poručila: ženite se, imajte dice, to je blago koje ostaje iza vas. Mladićima je posebno poručila: Ako se nećete ženit, ajdete u pope, isto in fali. Lipo nas je baba Zdravka nasmijala.

Na pitanje kako je to imat sto godina, odgovorila je; Ne znan di san in toliko skupila, a i ne ćutin se ko da iman sto godina. Isto ko da mi je dvadeset i pet. I od dogodine godine ću brojit ispočetka, od prve. Jerbo sto je puno.

Smisao za humor babu Zdravku nije napustio, a sva događanja u selu aktivno prati i sve zna.

Najzadovojnija san šta sve još mogu sama. Jedino me muči šta ne vidin baš dobro. Ali bit će bolje, poručila je baba Zdravka na kraju. Zahvalila se na poklonima i čestitkama svima i pozvala nas da ostanemo na proslavi.

Babi Zdravki ovim putem čestitamo stoti rođendan uz želje da je dobri Bog podrži u duhovnom i tjelesnom zdravlju i da proslavimo zajedno još puno rođendana.

OGLAS