Veslači Veslačkog kluba Croatia iz Zagreba i Veslačkog kluba Neretvanski gusar iz Metkovića borave ovih dana u gostima kod Veslačkog kluba Rama gdje se pripremaju za državno prvenstvo.

Davor Gnječ, tajnik kluba Neretvanski gusar opisao je kako se uvijek posebno vesele dolasku u Ramu jer su uvjeti na Ramskom jezeru uvijek savršeni, te je istaknuo kako je došlo do suradnje s VK Rama, objavio je Radio Rama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

VK Rama dolazi u Dalmaciju u sklopu našem kupa, pa smo se s njima ‘skompali’. Rama je ‘perfect’, imamo sve uvjete koje poželimo. Nemam riječi. I kada je nizak vodostaj, nije nam problem malo se zagrijavati do jezera i nazad. Dobro dođe. U Ramu opet dolazimo dogodine i sada na regatu krajem kolovoza“, rekao je Gnječ.

Neretvanski gusar je jak klub iz Metkovića koji u posljednje vrijeme bilježi sjajne rezultate a posebno su ponosni na dva zlata, sva srebra i dvije bronce na državnom prvenstvu.

Veslač Nikola Mijić iz Metkovića koji trenira već osam godina, opisao je za Radio Ramu svoje početke.

U drugom razredu osnovne škole počeo sam trenirati jer nisam imao drugog izbora, pa mi je otac preporučio veslanje”, objasnio je Mijić.

Boris Martin, trener mlađih kategorija Veslačkog kluba Croatia iz Zagreba i otac poznatog hrvatskog veslača Damira Martina posebno se osvrnuo na idealne uvjete koje imaju u Rami, kao i na uspjeh ramskih veslača koji nemaju dugu tradiciju veslanja.

“Ovdje su iz godine u godinu uvjeti sve bolji i bolji. Sve više djece vesla. Ramljaci kada dođu kod nas u Zagreb posudimo čamce, postaju naši, nisu gosti. Tu smo u netipičnom ambijentu, gdje nema tradicije veslačke, djeca veslaju, imaju osjećaj za vodu i s ovakvim radom za 10-15 godina tu se mogu očekivati rezultati”, kazao je Martin.

Mateo Trbuhović i Petra Madrešić iz VK Croatia su za Radio Ramu kazali više o sebi i pripremama u Rami.

Prelijepo je tu kod vas, prelijepo je jezero. Uživamo i tiho je i nadamo se da dolazimo opet“, kazali su.

A ovim pripremama posebno se veselio Luka Cvitanović iz VK Croatia čije je podrijetlo upravo iz Rame i ovo mu je prvi put da ima priliku vidjeti mjesto odakle su njegovi djed i baka odselili kada je napravljeno Ramsko jezero.

Nisam nikada bio u Rami jer uvijek kada je bila prilika nešto drugo je bilo bitnije, ali sigurno ću nagovoriti tatu da dođemo zajedno s cijelom obitelji“, zaključio je Cvitanović.

Rama svojim odličnim uvjetima i toplim gostoprimstvom svake godine privlači sve više veslača koji se uvijek rado vraćaju u ovaj kraj.

OGLAS