Protekli period Veslačkog kluba Neretvanski gusar nije bilo na web portalima, ali su zato bili aktivni u klubu. Tijekom svibnja uspješno su proveli EE akciju, zbog čega se zahvaljuju svima koji su im u tome pomogli. Također, započeli su sa redovnim održavanjem vanjskih površina klupskog hangara i pontona. Nakon kupljenog novog skifa, protekli tjedan kupili su dva para novih vesala za kadete.

Što se tiče naših natjecanja tijekom svibnja, bili su aktivni u Dalmaciji na domaćim Kup natjecanjima. 2. mini Kup regata u Vrlici bila je vrlo uspješna, odakle su se vratili sa jednim zlatom, dva srebra i  četiri bronce. Nažalost, 3. Kup regata u Zadru nije bila tako uspješna. Ova regata je specifična po tome što se održava kao dvoboj i troboj, a nastupa se u čamcima domaćina, što njihovim mladim veslačima nije odgovaralo.

Protekli vikend u Sloveniji na Bledskom jezeru, održana je 61. Međunarodna regata, gdje je u dva nastupa Nataša Šustić u konkurenciji lakih seniorki u samcu osvojila dvije bronce. Koliko je konkurencija bila jaka na ovoj regati, svjedoči činjenica da na njoj nastupaju reprezentativci i veslači iz EU, SAD-a i Kine.

Također, započele su pripreme za II. Međunarodnu regatu osmeraca – Neretva Open, koja će se održati 17. srpnja 2016., i već sada  više prijavljenih posada nego prošle godine, o čemu ćemo uskoro više na našim službenim stranicama.