Dvije pandemijske godine su iza nas i ponovno se u Vidu održava manifestacija Raštika u Naroni, osma po redu koja je posvećena jednoj od najzdravijih namirnica s našega krša.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dvadeset ekipa iz Doline Neretve, a i malo šire, natječe se u pripremanju raštike. Svaka ekipa ima neku svoju tajnu u receptu i nada se da će baš ona biti ključna kada članovi žirija budu kušali njihovu deliciju.

Grand prix nagrada, prema sudu stručnog žirija i samih ekipa, pripala je ekipi Kako bilo.

Prvu nagradu žirija je osvojila ekipa Vinarija Veraja, drugu Ribarska noć Ploče, a treću Plava kamenica.

Kada se sudu žirija doda i ono sudionika natjecanja, poredak je sljedeći: 1. Kako bilo, 2. Vinarija Veraja, 3. SU Sv. Staš.

Nagradu za opći dojam je dobila ekipa Gaborčići.

Uz nastup Brada banda, tu su i Napuhanci kojima se vesele najmlađi. U Vidu se okupio velik broj ljudi čemu je pogodovali lijepo zimsko vrijeme. Među prisutnima je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan, hrvatski kazališni djelatnik i gastrokritičar Radovan Marčić, a u Vid je stigao i popularni pjevač Guliano Đanić.

Manifestacija ima i svoj humanitarni karakter: organizirana je humanitarna akcija za obitelj pok. Damira Ilića Dače. Organizator je Hrvatsko starinarsko športsko kulturno društvo Narona iz Vida.

Evo što je danas zabilježio Branko Markota…

OGLAS