Branko Medak u javnom nastupu ne skriva da ima potrebu za intimnim, duhovnim izričajem. Nerijetko je nastupao u različitim prilikama izvodeći tuđe pjesme duhovnoga nadahnuća a sada je odlučio okušati se kao tekstopisac i skladatelj.

Pred nama je nešto sasvim novo, autentični pjesnički i glazbeni izričaj koji ima ispovjednu notu. U pjesmi Rabi Branko se obraća Učitelju (aludirajući na Isusa Krista kojega su suvremenici upravo tako oslovljavali): Tija bi ti nešto reć, iskreno srce želiš čut: prekriven lažima ja ću leć, znaš da nije prvi put. 

Pjesma je nastala još 2018. i bilo je predviđeno da bude izvedena u Splitu na Sudamja Festu koji je te godine bio otkazan zbog vremenskih neprilika. I dobro je da Branko nije odustao od svog Rabija već je krajem prošle godine posegao za njim i stavio ga u vizualni kontekst, u spot kojega su u Ninu snimili Marin Gabelica i Ivan Trpimir Lozić u produkciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Zanimljivo dvoglasje je glazbeno aranžirao poznati varaždinski kantautor i Brankov prijatelj Antonio Tkalec.

A sada Branko Medak i Rabi