Denis Batinović Pekma i splitska grupa Galeria tijekom ove godine ostvaruju izvrsnu suradnju. Naime, od 11 pjesama koje će se naći na njihovu albumu Galeria – Friends u izdanju Scardone stihove za njih čak sedam je napisao Pekma, a glazbu Miro Alduk.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U njihovu glazbenu priču su se uključila poznata imena dalmatinske scene: Tedi Spalato, Guliano, Alen Nižetić, Goran Karan, Hari Rončević, Petar Dragojević, Ivo Jagnjić i Dado Topić.

Posebnost ovoga albuma je vrijeme koje kao da za njih ne postoji: nekako polako i opušteno se nižu suradnje jedna za drugom, a na kraju ih dočeka kreativna energija režisera Matka Petrića koji ih smješta u format spota.

Tako je početkom godine nastao spot za pjesmu Ispod pokrivača koju je Galerija snimila s Tedijem…

…a proljetos i za pjesmu Slikar s Gulianom…

Pred nama je sada i spot za pjesmu Ljubav mog djetinjstva s Alenom Nižetićem…

 

Album Galeria – Friends koji uskoro izlazi zadovoljit će sve željne dobre glazbe. Ljubav kao inspiracija u stihovima Denisa Batinovića Pekme i drugih autora te dalmatinski pop, rock zvuk uz notu jazza glavne su karakteristike novog albuma Galerije. Na njemu će slušatelji, osim već spomenutih Giuliana, Tedija i Alena, moći čuti i Gorana Karana, Harija Rončevića, Petra Dragojevića, Ivu Jagnjića i Dadu Topića.

Mogli bi zaključiti riječima: Ništa bez našega Pekme!

Foto: Matko Petrić

OGLAS