Gimnazija Metković se video uratkom oprostila od 63. generacije svojih maturanata jer zbog epidemije neće biti uobičajene maturantske norijade. Evo što su im poručile njihove razrednice:

Nakon protekle četiri godine ni vi, a ni mi, nismo isti. Možda toga nismo ni svjesni, no uvelike smo utjecali jedni na druge.

Jesmo li griješili svi zajedno? Jesmo, neprijeporno! Međutim, ne griješi samo onaj koji ništa ne radi. Jesmo li vam uvijek bili zanimljivi, a vi uvijek radoznali? Više nije važno…

Netko je rekao jednom: Lift do uspjeha je u kvaru, morate se penjati stepenicu po stepenicu… Ako smo vam bar malo to osvijestili, znači da smo se i mi popeli stepenicu više.

Nastojali smo vas poticati da, u svakom smislu, postanete najbolja verzija sebe i uvijek vjerovali da možete više nego što mislite da možete.

Vaša Gimnazija Metković s vama se oprašta riječima Briana Schweitzera:  Izazivam vas da budete sanjari, izazivam vas da budete oni koji nešto rade da učine ovaj svijet boljim mjestom. i Lesa Browna: Gađajte mjesec. Čak i ako ga promašite, završit ćete među zvijezdama.