Prema informacijama koje su dostupne na HAK-ovoj stranici, radnim danima od 22. rujna do 22 studenoga, u vremenu od 22 do 5 sati ujutro, uz obvezatnu pratnju i regulaciju prometa djelatnika MUP-a, kretat će se izvanredni prijevoz na relaciji od Ploča do Metkovića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prevoze se dijelovi vjetroagregata iz Luke Ploče preko GP Metković (Doljani) dalje prema Vjetroparku Podveležje. Na gradilište Vjetroparka biće transportirano 60 djelova tornjeva i 45 lopatica.

U tu svrhu granični prijelaz u Metkoviću, koji je predviđen za putnički promet, je privremeno preimenovan u prijelaz za robni promet uz osiguranje uvjeta za prolazak pojedinih segmenata opreme.

Tijekom protekle noći je obavljen je prvi specijalni transport opreme. Sinoć oko 23 sata smo zabilježili prvi izvanredni prijevoz elise (lopatice), duge oko 55 metara i teške oko 11 tona, na Jadranskoj magistrali između Čeveljuše i Šarić Struge.

Vjetropark Podveležje, instalirane snage 48 MW sa godišnjom proizvodnjom 130 GWh električne energije, prvi je vjetropark JP Elektroprivreda BiH. Kompletna oprema za svih 15 vjetroagregata dovezena brodovima iz Siemensove tvornice u Danskoj u Luku Ploče.

OGLAS