U prostorijama Udruge lađara Neretve u Metkoviću jutros je održana konferenciju za medije povodom nadolazećih maratonskih zbivanja, kao i samog 26. Maratona lađa na Neretvi, u kojima će sudjelovati preko 500 lađara i lađarica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U srijedu, 9. kolovoza s početkom u 18 sati u Opuzenu se voze brzinske utrke koje će odrediti startne pozicije 29 lađarskih ekipa (19 iz doline Neretve, 8 sa kontinenta te dvije ekipe iz inozemstva) koje će 12. kolovoza veslati na 26. Maraton lađa. Start je u Metkoviću u 17 sati i očekuje se dolazak brojnih uzvanika među kojima će biti i predsjednik RH Zoran Milanović.

Maraton lađarica će se veslati u četvrtak, 10. kolovoza, start će biti u Metkoviću u 18:30, a dolazak u cilj u Opuzenu se očekuje oko 17:30.

Lađare na rijeci Neretvi mogu pratiti samo brodice sa dozvolom, vodenim skuterima zabranjena plovidba Neretvom. Iz udruge lađara napominju da je za dane 10. kolovoza 2023 kada je Maraton lađarica te za 12. kolovoza 2023 zabrana plovidbe svim plovilima rijekom Neretvom izuzev plovila koje dobiju dozvolu udruge lađara Neretve.

I ovogodišnji Maraton lađa će biti u izravnom prijenosu na HTV2.

Snimku konferencije možete pogledati na službenoj stranici Udruge…

Program TJEDAN LAĐE NA NERETVI:

•  ponedjeljak, 7. kolovoza u 21:00 predstava Zakon Zagore na Ljetnoj sceni GKS-a, ulaz je besplatan
  • srijeda,  9. kolovoza – brzinske utrke
    • u 17:00  sveta misa za sve lađare u Crkvi svetog Stjepana Prvomučenika u Opuzenu. Pozivaju se  sve lađarske ekipe da prisustvuju na svetoj misi sa svojim lađarskim barjacima
    • u 18:00 početak brzinskih utrka za startne pozicije na Maratonu lađa
  • četvrtak, 10. kolovoza
    • u 18:30 start 10. Maratona lađarica na relaciji Metković -Opuzenu
    • u 19:30 je dodjela pehara i medalja te večera za lađarice i uzvanike
    • u 20:30 zabavni program
  • petak 11. kolovoza u 17:00, Gradski park u Metkoviću, 2. FESTIVAL TRADICIJA – Dan Vukovarsko-srijemske županije
  • subota 12. kolovoza – 26. MARATON LAĐA