Park prirode Biokovo otvorio je službeno svoja vrata posjetiteljima 1. travnja. Ponovno je otvorena i velika turistička atrakcija, vidikovac Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo, čime je službeno počela posjetiteljska sezona 2021.

Podsjetimo u sam Park prirode posjetitelji su zimi mogli ići isključivo na vlastitu odgovornost, a cesta prema Svetom Juri bila ja zatvorena rampom od skretanja za Vošac, piše Dalmacija danas.

Snijeg i led i dalje vladaju najvišim dijelovima ove planine, uglavnom iznad 1500 metara nadmorske visine. Sljedećih dana najavljena je nova promjena vremena koja će donijeti novi snijeg, pa buduće posjetitelje treba upozoriti na zimske uvjete koji će se vratiti čak i niže predjele planine, a temperatura zraka past će “debelo” ispod nule.

Lanjsko otvaranje Skywalka, odnosno “Nebeske šetnice” višestruko je povećalo broj posjetitelja na planini u odnosu na uobičajenu godinu. Ipak, nije sve prošlo bez problema. Navala automobila uskom planinskom cestom u sezoni je stvara velike gužve koje su ponekad bile višesatne. Nadamo se da uprava parka radi na rješavanju ovog problema.

Jučerašnji blagdan doveo je prve veće skupine posjetitelja na novu atrakciju, piše Dalmacija danas. 

Foto: Zvonimir Terze