DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarma, za petak izdao narančasti stupanj upozorenja, prvenstveno zbog juga čiji bi udari mogli ponegdje na moru dosezati olujnih 100 km/h.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu. Ipak, u Dalmaciji se ne očekuje obilne oborine, a dio dana bit će i suh. Puhat će jako jugo, povremeno s olujnim udarima na moru, osobito krajem dana. Minimalne jutarnje temperature zraka od 9 do 14°C, najviše dnevne od 12 do 17°C.

Subota donosi pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom. Još u noći mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno može pasti preko 30 litara po metru kvadratnome. Snijeg je moguć isključivo na Dinari i Kamešnici iznad 1500 metara. Jugo će još u noći prestati, okretat će na vjetar zapadnih smjerova, no prema kraju dana umjereno jugo Danju će biti tek malo svježije, najviše dnevne temperature od 10 do 16°C.

U nedjelju će biti pretežno oblačno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. U najvišim planinama bit će snijega. Puhat će umjereno do pojačano jugo. Bit će malo svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 8 do 14°C.

Nestabilno uz jugo i natprosječnu toplinu bit će veći dio sljedećeg tjedna.

Piše: Rade Popadić / Dalmacija danas

OGLAS