Ovaj vikend započinje nova sezona 1. Hrvatske rukometne lige. Među četrnaest ekipa je i naš RK Metković 1963. Uoči početka sezone bilo je dosta aktivno u klubu tako da su klub napustili Karabatić, Mudrinjak, Jelinić, Matić, Marić, Kežić, Previšić (vratio se u matični klub), Džeba, Kozina, Paponja i Buntić, dok su prinove u klubu Bošković (KTC), Jarić (Osijek), Sršen (Opuzen), Volarević (Škola rukometa), I. Koncul (škola rukometa Balić – Metličić), Vučković (vratio se u matični klub), Batinović (Grk Varaždin), V. Koncul (vratio se u matični klub), Vistorop (postao Metkovac, nije više Mostarac), D. Dodig (Međugorje) i Medić (iz juniora RK Metković 1963).

U razgovoru sa tajnikom kluba Vinkom Kalebom osim odlazaka i dolazaka u klub, saznali smo i kakva su očekivanja kluba: ” Puno je pretendenata na prva dva mjesta koja vode u Premijer ligu a među njima smo i mi. Posebno bih izdvojio Bjelovar, Metalac iz Zagreba, Rudar iz Samobora te KTC iz Križavaca kao glavne konkurente u borbi za prijelaz u najviši rang našeg rukometa, te očekujem neizvjesnu borbu do samoga kraja!”

U nastavku nam je gospodin Kaleb predstavio ekipu s kojom će pokušati ući u Premijer ligu:

Golmani: Bošković, Jarić i Jerković

Lijeva Krila: N. Dominiković i Marušić

Vanjski: Andi, I. Koncul, Vistorop, Dodig, Batinović, Sršen, Vučković i Medić

Pivoti: Mataga, V. Koncul i Petrić

Desna Krila: Volarević, Zovko i Vučić

Danas Metković igra svoju prvu utakmicu sezone protiv Crikvenice, pa smo upitali i za očekivanja u toj utakmici: ” Budući da je Crikvenica zapala u igračke probleme, te u Metković dolaze sa pomlađenim sastavom očekujemo ništa drugo nego pobjedu.”

Pozivamo sve ljubitelje rukometa, a takvih je kod nas puno, da dođu na predstavljanje naše mlade ekipe u novoj sezoni, te da pokažemo svakoj ekipi koja dođe u Metković da ne treba računati na bodove!

Jadranko Matić