U atriju OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković održana je večeras zanimljiva, nadahnuta večer posvećena Oliveru Dragojeviću pod nazivom Viruj u jubav.

Da je Oliver pjevao o ljubavi i moru, nije tajna a kad se u to uplete teološki govor onda stvari postaju zanimljive i neočekivane. Upravo je to učinio vjeroučitelj Tomislav Medak u svom kratkom osvrtu o kršćanskoj ljubavi i ljudskoj čežnji za ovom uzvišenom vrednotom kojom odškrinjujemo vrata osobnoga raja i Raja u smislu vječnosti.

O Oliveru nije moguće nadahnuto govoriti ako se publici ne priušti užitak slušanja njegovih pjesama, a to su večeras učinili školski zbor pod ravnanjem prof. Sršen Gutić, VIS Znak Jonin, grupa Versi i Branko Medak. Njihovim nastupima su prethodili kratki narativi koje su izgovarali učenici Mara Šiljeg, Tina Vidović, Ivan Marušić, Ema Ćelić, Ante Kaleb i Ivana Jurković. Prof. Ana Tot je kratkim konferansama unijela lepršavost u cijeli program koji je kratkim pozdravnim govorom otvorila ravnateljica škole Žana Dodig.

Večer posvećena Oliveru Dragojeviću održana je se u sklopu školskog projekta Dalmatinski mozaik kojega je osmislila i vodi učiteljica glazbene kulture Ljupka Sršen Gutić.