Naši veslači su protekli vikend boravili  na Pagu gdje se održao pravi festival veslanja. U subotu 22.9.2018. održano je 3. finale Hrvatskog veslačkog kupa, na kojem su nastupili klubovi koji se natječu u Kupu Veslačkog saveza Dalmacije i kontinentalnom Kupu Miljenka Finderlea. Nastupili su sa dvije posade i to: seniorka Nataša Šustić u skifu i dvojac na pariće u sastavu Marko Kevo-Marijan Filipović u kategoriji juniori B. Nataša je osvojila zlato, dok su dečki utrku završili kao šesti.

Drugi dana boravka na Pagu bio je predviđen za utrku osmeraca. Od ukupno 11 posada, veslači Neretvanskog gusara su utrku završili kao 7. Osmerac su veslali: Marko Kevo, Nataša Šustić, Marijan Filipović, Nikola Vugdelija, Mislav Dragobratović, Marin Krešić, Ivan Čelić, Ivan Puljić, korm. Klara Stojanov. Video starta utrke osmeraca možete pogledati ovdje.

Nadolazeći vikend veslači idu u Vukovaru, gdje će ista posada koja je nastupila na Pagu veslati na XV. Vukovarskom međunarodnom maratonu, a 6.10.2018. putujemo na Jelsu na 6. Mini kup regatu Veslačkog saveza Dalmacije, gdje se osim navedenog obilježava 40. godina od osnutka veslačkog kluba Jelsa.