Od travnja iduće godine Vlada RH uvodi dječje kartice u digitalnom izdanju. Njima će roditelji moći ostvariti razne popuste i pogodnosti. Na nju će pravo imati svi roditelji, neovisno o visini plaće ili broju djece, prenosi Dnevnik.hr.

Nacionalni parkovi, muzeji, kazališta i željeznički prijevoz – sve to za obitelji s djecom bit će jeftinije. – Paralelno ćemo raditi na uključenju što većeg broja privatnih partnera, može to biti od trgovaca automobilima, pružatelja određenih usluga, dakle svih onih benefita koje roditelji trebaju za svoju djecu, kazao je Ivica Bošnjak, državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Dalibor iz Križevaca misli pak kako će to možda malo pomoći roditeljima, no da neće imati nekog velikog efekta. On ima ideju i što bi imalo većeg efekta. – Veće plaće, da imaju svi posla, da su svi zadovoljni, objašnjava.

Iako pozdravlja najavljenu mjeru, demograf Stjepan Šterc sumnjičav je zbog mogućnosti opipljive promjene u posljednjoj godini Vladina mandata. – Kad je najava u nekakvoj budućoj varijanti i kad je najava, kad se još uvijek ne zna što zapravo roditelji mogu uz tu karticu kupiti uz kakav popust – onda mi to zapravo više sliči na predizborno obećanje koje će se u nekakvoj doglednoj budućnosti ostvariti po jednom ili drugom modelu, objašnjava Šterc.