Vođa rukometaša Leotara iz Trebinja u protekle dvije sezone Vladimir Tomić napustio je klub i potpisao za Metković Mehaniku, objavio je sportsnewsmagazin.com.

Iskusni organizator igre okreće se novom zadatku i veliko je pojačanje ekipe koja se poslije dugo vremena vratila u najviši rang hrvatskog rukometa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tomić je posljednje vrijeme nastupao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, najprije u Gračanici a potom i dvije posljednje godine u Leotaru.

U svojoj bogatoj karijeri Tomić je nastupao za nekoliko srbijanskih i jedan izraelski klub. Seniorsku karijeru započeo je u RK Kolubara Lazarevac s kojom je kao 17-godišnjak u okviru 3. kola Challenge CUP-a daleke 2007.g. igrao dvomeč protiv RK Sloga Doboj.

Uslijedilo je igranje za RK BASK iz Beograda, a zatim je igrao za RK Priboj, RK Crvena zvezda, RK Planinka Kuršumlija (u koju se vraćao nekoliko puta), RK Crvenka, RK Sinđelić, da bi u sezoni 2017/18 prešao u izraelski MK Beer Sheva. Prije dolaska u Premijer ligu Bosne i Hercegovine nastupao je za Mokru Goru.

OGLAS