Nelegalno i protuzakonito prijavljivanje zbog ostvarivanja materijalne i političke koristi neću dopustiti, tvrdi Orepić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

O gradonačelniku Vrgorca na nekim će sljedećim izborima odlučivati isključivo stvarni stanovnici tog grada u Dalmatinskoj zagori. Bude li prijevremeni parlamentarni zbor, već će se tada na biračkim popisima u pojedinim gradovima i općinama naći manje birača nego do sada pa će i manje autobusa iz zemalja u susjedstvu na birališta dovoziti glasačku mašineriju. Naime, policija u posljednja dva mjeseca provjerava adrese za koje sumnjaju da su na njima prijavljena prebivališta osoba koja ondje uopće ne žive. U ovom trenutku još se ne zna koliko će biti odjavljenih s fiktivnih adresa, no ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kaže da će se to vrlo brzo znati jer se rješenja pišu i s fiktivnih adresa odjavljuju svi oni koji nisu tu. Do sada je terenski prekontrolirano gotovo 70.000 takvih adresa, od Vukovara do Dubrovačkog primorja, a akcija se nastavlja.

Uoči prijevremenih lokalnih izbora za gradonačelnika koji su se u Vrgorcu održavali nedavno, ministar je preko Facebooka odaslao apel glasačima koji se iz neopravdanih razloga nalaze na tamošnjem popisu birača da ne izlaze na lokalne izbore:

– Nije korektno da birate gradonačelnika grada u kojem ne živite, a oni koji vas na to potiču najobičniji su uzurpatori vlasti, vašeg dostojanstva i dostojanstva građana grada Vrgorca – poručio im je.

– Pomoć Hrvatima izvan RH treba definirati, no ne može se i ne smije nepoštivanje zakona prikazivati kao pomoć. U konačnici to dovodi do stvaranja neprijateljstva između domicilnog i stanovništva izvan Hrvatske. Nelegalno i protuzakonito prijavljivanje zbog ostvarivanja materijalne i političke koristi neću dopustiti. Tome ću stati na kraj – kaže ministar Vlaho Orepić prenosi večernji.hr.

OGLAS