BK Fortica iz Šibenika ugostila je ponajbolje MTB vozače utrkom XCP Kanal Sv. Ante koja se vozila u sklopu IV kola XCZLD-a. Samu utrku obilježila je jaka bura, koja ipak nije smetala hrabrim natjecateljima da pokažu svoje vještine na brzoj i dinamičnoj stazi s sa predivnim panoramama kanala sv. Ante.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kanal sv. Ante predstavlja vrata Šibenika prema otvorenome moru i ulaz u grad. Istodobno, u kanalu simbolično završava put rijeke Krke, ali i njeno konačno ušće u Jadran. U samom kanalu nalazi se tvrđava SV. Nikole biser venecijanskog fortifikacijskog graditeljstva, gotovo u potpunosti okružena morem i dobrim dijelom očuvana u izvornom obliku i kao takva je jedna od najatraktivnijih utvrda na Jadranu.

​Bio je to još jedan u nizu uspješnih nastupa članova BK Metković koji su se i ovaj put vratili kući sa 11 odličja i pregršt bodova za Klub.

U kategorijij U9 Duje Krstičević brončani, dok je Mario Marević ciljem prošao peti.
Kategorija U 11 djevojčice odličnom vožnjom Erika Malezija došla je do zlatne medalje, Cvita Talajić srebrena a Iva Dominiković kompletirala je postolje osvojenom brončanom medaljom. U svojim prvim nastupima Tea Jelčić i Nina Jelčič zauzele su 4 odnosno 5 mjesto. Eva Talajić na kraju 7. Kod dječaka još jedna u nizu pobjeda Antonija Krstičevića. Do 5 mjesta došao je Ivano Šetka, Zvonimir Mateo Zloić 7, a Stipe Boras u svom prvom nastupu 9.

Lara Bokšić je još jednom bila nepobjediva u kategoriji U13 cure, a odmah iza nje su bile Josipa Ivanković srebrena i Gabrijela Marević brončana. Lea Galić se dokopala 4. mjesta, a Jana Jelčić 5. Kod dječaka David Leontić brončani, Mate Krstičević 5 i Jure Vištica 6.
U kategoriji U15 Marko Talajić solidan 9.

U velikoj utrci Dalibor Talajić srebreni u kategoriji Ebike, dok je Dajana Čotić osvojila novu brončanu medalju u kategoriji Žene 30+. U svom premijernom nastupu u kategoriji Žene 30+ Violeta Vištica odlična četvrta.

U kategoriji 30-40 nove bodove za Klub donijeli su Pero Primorac (13), Marijo Krstičević (17) i Frane Vuica (21).

U klupskom poretku XCZLD-a u dječjoj konkurenciji BK Metković drži vodeću poziciju sa 31 bodom dok u poretku velikih odlično 8. mjesto u konkurenciji 23 kluba.

Fotogaleriju iz Šibenika možete pogledati na stranici BK Metković.

OGLAS