Sinoć oko pola noći nepozvani gost uletio je automobilom u dnevni boravak obiteljske kuće u Luka putu u Požegi.

Naime, 22-godišnji vozač Opel Astre karavan, zagrebačkih registarskih oznaka bježao je policiji koja ga je pokušala zaustaviti. Najvjerojatnije je bio pod utjecajem alkohola iz kojeg je razloga i bježao od policije.

Prema svemu sudeći zbog ne poznavanja ceste nije se zadržao na glavnoj cesti već je produžio iz Frankopanske prema Ulici Luka put u kojoj se uslijed velike brzine nije uspio zaustaviti te je bez kočenja produžio i uletio u dnevni boravak jedne obiteljske kuće.

– Sat vremena prije ovog događaja sjedio sam u dnevnom boravku i gledao televizor. Otišao sam spavati u spavaću sobu koja mi je odmah pokraj dnevnog boravka. Uhvatio sam prvi san. U snu sam čuo nekakav jak udarac. U tom trenutku nisam znao što se zbiva. Kad sam izišao iz spavaće sobe imao sam što vidjeti. Nekakav mladić je automobilom uletio u moj dnevni boravak, došao gotovo do pola njega. I sami možete pretpostaviti koja je to brzina vozila bila kada je izbila prozore, zid i slomila radijatore u dnevnom boravku. Da sam bio u dnevnom boravku i sjedio gdje uvijek sjedim sad s vama ne bi razgovarao. To ne bi preživio – prepričava događaj vlasnik obiteljske kuće u kojoj je u dnevnom boravku završio automobil.

U nevjerici cijeli događaj je promatrala i kći vlasnika kuće koja je u trenutku ulijetanja vozila u njihov dnevni boravak bila na katu iznad.

– Nisam još bila zaspala i čula sam da neki automobil ide velikom brzinom. Mislila sam da će se uspjeti zaustaviti, ali kao što vidite, nije. Uletio je u naš dnevni boravak – prepričava nam kći vlasnika kuće.

Udar vozila u kuću probudio je i okolne susjede koji su došli vidjeti što se to zbilo i što ih je probudilo. Prizor je bio zastrašujući.

Unatoč velikoj silini udarca u vozilu se nisu aktivirali zračni jastuci, a 22-godišnjak je ostao neozlijeđen, gotovo bez ogrebotine, prenosi Požega.eu.

Foto: D. Krstanović