Za nešto manje od dva mjeseca očekuje nas još jedan pokušaj hrvatskih rukometaša da osvoje jedino zlato koje im nedostaje u kolekciji – ono s Europskog prvenstva.

Euro se igra u Švedskoj, Norveškoj i Austriji, a Kauboji će utakmice prvog kruga igrati u Grazu. Protivnici će nam biti Srbija, Crna Gora i Bjelorusija, a nema sumnje kako će izabranici Line Červara imati golemu podršku s tribina. Odlična je vijest da ćemo i drugi krug, ako se tamo plasiramo, igrati u Austriji, točnije u Beču, gdje bi opet mogli računati na fantastičnu atmosferu kockastih navijača.

Na izborniku Červaru je da pripremi što bolji sastav kako bi na krilima praktički domaćeg terena konačno dohvatili polufinale, a na tom putu mogao bi računati i na jedno pomalo zaboravljeno ime. Mate Šunjić, 32-godišnji golman, najbolji je čuvar mreže u francuskoj ligi. Jedna od najjačih liga Europe i svijeta i više je nego dobro mjerilo, a nakon devet odigranih kola upravo je Šunjić skupio najviše obrana.

Bivši igrač Metkovića, Medveščaka, Nexea, Creteila i Bukurešta, u ljeto 2018. stigao je u Ivry, koji je proteklog ljeta produžio ugovor s njim na dodatne tri godine. Za reprezentaciju je zadnji puta nastupao na Mediteranskim igrama 2018. u Tarragoni, gdje je Hrvatska osvojila zlato.