Još jedno izdanje zagrebačkog maratona namamilo je brojne sportaše i ljude iz javnog života da vide koliko mogu istrčati. Brojni ljudi okupili su se na Trgu bana Jelačića na samom startu, a tu su bili i elitni sportaši poput zlatnih olimpijaca braće Martina i Valenta Sinkovića, a društvo im je pravio i jedriličar te osvajač zlatne medalje iz Rija, Šime Fantela.

Ono što je za nas najvažnije je da su u disciplini štafeta 42 km (15,1-6-15,1-6 km) naši momci Nikola Oršulić, Bruno Grgurevic, Emil Tomašević i Petar Volarević osvojili prvo mjesto! “Gutači prašine” su drugoplasiranu štafetu ostavili čak 5 minuta i 7 sekundi iza sebe, prenosi PločeOnline.

Ništa manje vrijedan rezultat nije ostvario Pločanin Julijano Dropulić istrčavši punu utrku maratona 42,2 km za 4 sata, 5 minuta i 6 sekundi.

Zagrebački maraton je pokrenut 1992. godine na inicijativu tadašnjeg Izvršnog odbora Atletskog društva Veteran. Na prvoj trci, održanoj 11. listopada 1992., na cilj je stiglo 70 sudionika, od čega samo 4 žene.