Tisuće mladih iz sedamdesetak zemalja svijeta okupilo se u ponedjeljak u Međugorju na otvaranju 33. Mladifesta. Okupljenima je poruku poslao i Sveti Otac Franjo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U ponedjeljak 1. kolovoza započeo je 33. Međunarodni molitveni susret mladih, Mladifest u Međugorju. Svetu misu prve večeri Mladifesta predslavio je nadbiskup Barcelone i predsjednik Biskupske konferencije Španjolske kardinal Juan José Omella, javlja Radio Mir Međugorje.

Prije svete mise na kojoj je koncelebriralo devet biskupa i nadbiskupa te 473 svećenika, održan je i mimohod sa zastavama više od sedamdeset zemalja iz kojih su ove godine hodočasnici pristigli na Mladifest, a potom je poruku Svetoga Oca pape Franje sudionicima Mladifesta pročitao apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli.

”Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30) geslo je ovogodišnjeg Mladifesta, a upravo to geslo mladima je tumačio i papa Franjo, koji je mlade pozvao da otvorena srca idu k Njemu, uzmu Njegov jaram i uče se od Njega.

”Predragi, ne bojte se, idite k Njemu sa svime što nosite u svome srcu. On je jedini Gospodin koji nudi istinsku okrepu i istinski mir. Slijedite primjer Marije, Njegove i naše Majke, koja će vas dovesti k Njemu. Povjerite se njoj, koja je Zvijezda mora, znak nade na uzburkanom moru koji nas vodi prema luci mira. Ona, koja poznaje svoga Sina, pomoći će vam da Ga nasljedujete u svom odnosu s Bogom Ocem, u suosjećanju s bližnjima i u svijesti o tome na što smo pozvani: biti djeca Božja. U ovom trenutku, u srcu ljeta, Gospodin vas poziva da krenete na odmor s Njime, na najposebnijem mjestu koje postoji, a to je vaše vlastito srce”, stoji, između ostalog u poruci Svetog Oca, koji je mlade povjerio Blaženoj Djevici Mariji.

Foto: Mateo Ivanković i Foto Đani

OGLAS