Državni inspektorat (DIRH) zatvorio je gradilište poslovne zone Dubravica nedaleko od Metkovića, čiji je investitor Grad Metković, izvođači tvrtke “Texo gradnja” i “Trag”, a ukupna vrijednost radova, nakon provedenog javnog natječaja, iznosi 1,74 milijuna eura.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U sklopu projekta, predviđen je sustav prometnica s pratećom infrastrukturom te sami ulaz u poslovnu zonu s postojeće županijske ceste, kao i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Radovi su počeli prije tri godine da bi sada odlukom građevinskog inspektora bili – obustavljeni.

Navodno je gradilište zatvoreno zbog imovinsko-pravnih problema, ali to nam nisu potvrdili u DIRH-u. Na naše pitanje zbog čega je zatvoreno gradilište poslovne zone Dubravica, iz sjedišta državne ustanove stigao je vrlo šturi odgovor, piše Dubrovački vjesnik.

– Građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski očevid na lokaciji temeljem kojeg je pokrenula upravni inspekcijski postupak. Inspekcijski postupak je u tijeku te ćemo nakon njegova okončanja pravovremeno izvijestiti o rezultatima.

Ostalo je, stoga, otvoreno pitanje ima li odluka građevinske inspekcije veze sa sudskim postupkom koji gradska uprava vodi s tvrtkom “Respekt”. Projekt poslovne zone ima izdanu građevinsku dozvolu pa je za pretpostaviti da su inspektori izišli na teren zbog imovinsko-pravnih problema koji su se u međuvremenu pojavili, a jedan od vlasnika susjednih zemljišta je upravo “Respekt”.

Na probleme poslovne zone Dubravica više puta su upozoravali oporbeni vijećnici iz redova Mosta tražeći od gradonačelnika Dalibora Milana (HDZ) objašnjenje vezano uz sudski spor koji se vodi s tvrtkom “Respekt”.

– Ovim putem tražimo konkretan odgovor gradonačelnika zašto je Državni inspektorat zatvorio gradilište Poslovne zone Dubravica te koliko su građane Metkovića do sada koštala sudska ročišta i koliko će eventualno još koštati – navodi se, među ostalim, u priopćenju Mostovih vijećnika nakon zatvaranja gradilišta.

Gradonačelnik Milan tvrdi da su građevinski inspektori, bez prethodne najave, stigli na gradilište i pokrenut je inspekcijski nadzor temeljem kojeg je 30. travnja zatvoreno gradilište.

Više o ovome možete pročitati na portalu Dubrovački vjesnik.

Piše: Stanislav Soldo / DV

OGLAS