Uređenje omiljene prostorije u stanu daje nam mogućnost da pokažemo svoju kreativnu stranu. Kako bismo zaobišli sve prepreke na tom putu, najbolje se odlučiti za kuhinju po mjeri – evo i zašto!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ono što simbolizira moderan prostor njegova je dinamičnost. Bilo da se radi o osobnim detaljima ili onom trenutku kada naprosto odlučimo da je vrijeme za potpunu promjenu rasporeda u stanu, naši domovi često se mijenjaju u skladu našim raspoloženjima. Ipak, jedna prostorija u stanu specifično je trajna, ali to ne znači da mora umanjivati našu kreativnost – upravo suprotno. Naravno, riječ je o kuhinji i baš zato kada biramo svoju, trebali bismo paziti da bude baš onakva kakvom smo je oduvijek zamišljali.

Jedna vam se sviđa, ali ne bi dobro odgovarala kvadraturi prostora, druga idealno paše kvadraturi, ali ne možete zamisliti kako u narednim godinama tu svakog jutra kuhate kavu. Kada biramo kuhinju, ispred nas nisu male odluke. S jedne strane željeli bismo udovoljiti bezbrojnim idejama koje smo prikupljali u časopisima ili da budemo malo manje romantični – na društvenim mrežama. S druge pak, trebamo paziti da ne odemo predaleko u udovoljavanju svojim trenutnim idejama jer to može značiti da njome dugoročno nećemo biti zadovoljni.

Svakako važna komponenta je i sama funkcionalnost jer naposljetku kuhinja ipak služi konkretnoj svrsi. Uspješno manevriranje prostorom odlika je svakog dobrog chefa. Dok ubacujemo narezani luk na vruće ulje, ne bi bilo zgorega da stignemo isprati dasku na kojem smo ga rezali, a ako pritom uspijemo iz hladnjaka uloviti bocu vina kako bi nadopunili čašu, možemo reći da smo u projektiranju prostorije u kojoj provodimo veliki dio vremena stvarno i uspjeli.

Naposljetku treba uzeti u obzir i realnost koju pred nas stavlja raspored stana i kvadratura prostora. Može se činiti kako će onaj jedan nosivi zid postati nepremostiva prepreka u ostvarivanju našeg sna o idealnoj kuhinji, ali ne samo da to ne mora biti tako – izazovi su ono što nam nudi priliku da stvari stavimo u novu perspektivu, a kod uređenja interijera nova perspektiva je upravo ono što nam treba.

Marljivo prikupljani moodboard u kombinaciji s funkcionalosti i realnim okolnostima vlastitoga stana može se činiti kao nepomirljivo trojstvo. Ipak, to stvarno ne mora biti tako jer su kuhinje po mjeri sada dostupnije nego ikada. Potrebno će vam biti nešto više vremena i planiranja, ali rezultati će opravdati uloženo, a na tom putu i ne morate biti sami.

Dizajneri koji rade na kuhinjama po mjeri mogu vam pomoći u onim neodlučnim trenucima kada ispred vas dođu teške odluke. Želite li da gornji elementi ponosno otkrivaju vašu kolekciju začina, porculan koji ste naslijedili od bake ili šalice, zdjele i sitne ukrase koje ste skupljali na putovanjima ili biste radije sebi ipak radije dozvolili da mali kreativni nered kojeg stvarate ostane skriven od očiju gostiju kojih će dolaskom nove kuhinje biti sve više? Nije nužno odlučiti se samo za jednu opciju. Lako je još i dogovoriti se sam sa sobom, ali što ako dijelite suživot s posebnom osobom, a vaši stilovi i želje i nisu u vječitome skladu. Kompromisi su mogući, a olakšat će ih stručno oko.

Moguće je na stan gledati kao na jedinstvenu cjelinu, ali sreća prati hrabre i zato slobodno budite slobodni svakoj prostoriji dati jedinstvenu osobnost. Kako biste ipak postigli cjelovit dojam, odlučite se za neku nit koja se provlači kroz sve prostorije. Bilo da se radi o nekom određenom materijalu ili pak boji, puno je načina na koji to možete ostvariti. Kuhinje koje su rađene po mjeri opet vam tu mogu biti od pomoći jer nude pregršt mogućnosti. S obzirom da se radi o prostoriji koju zaista i nećete mijenjati toliko često napravite je točnom onakvom kakva je savršena za vas i za sve vaše potrebe.

OGLAS