Temeljem članka 140. Poslovnika Hrvatskog sabora upućujem gospodinu Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade sljedeće zastupničko pitanje:
                                                  ZASTUPNIČKO PITANJE
Zašto se čeka sa stavljanjem na dnevni red Vlade izglasavanje projekta “Razvoj vodno komunalne infrastrukture grada Metkovića – razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje” kao strateškog kad ga je Povjerenstvo predložilo Vladi kao i druge projekte, a odluka Vlade je samo formalnost?

                                                        Obrazloženje
Ovim putem tražim očitovanje Vlade o tome zašto projekt “Razvoj vodno komunalne infrastrukture grada Metkovića – razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje”, vrijedan 275 milijuna kuna, kojeg je Povjerenstvo za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekta predložilo Vladi RH za uvrštenje na listu strateških projekata, do danas nije izglasovano na Vladi. Još 21. travnja sudjelovao sam na sjednici Povjerenstva kao zamjenik gradonačelnika Metkovića, a mišljenja ministarstava trebala su biti pribavljena odavno, a ova formalnost odrađena u Vladi. Inzistiram da to pitanje bude već u četvrtak 08.06.2017. na sjednici Vlade.
                                                                                                         ZASTUPNIK
                                                                                                         Nikola Grmoja, v,r