Svetom Misom na Križevcu u 5 sati 6. kolovoza završio je 33. Mladifest u Međugorju, molitveni skup koji je okupio oko 50 tisuća mladih iz 70-tak država svijeta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Geslo ovogodišnjeg susreta glasilo je Učite od mene i naći ćete mir (Mt 11, 28 – 30). Na programu ovogodišnjeg Mladifesta bile su kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitve i klanjanje Presvetom.

Ovogodišnji Mladifest svečanim misnim slavljem otvorio je 1. kolovoza nadbiskup Barcelone i predsjednik Biskupske konferencije Španjolske kardinal Juan José Omella, misna slavlja ostalih večeri predslavili su: fra Massimo Fusarelli, generalni ministar OFM, fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, mons. Petar Palić, mostarsko duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko –mrkanski te međugorski župnik u odlasku fra Marinko Šakota.

Po prvi put u 33 godine održavanja Mladifesta svetu misu predvodio je i mjesni, mostarski biskup, mons. Petar Palić.

I ove godine su, kao i u godinama prije pandemije, u Međugorju boravile na desetke tisuća mladih koji su pjesmom i molitvom slavili vjeru u Gospodina. Neka ih sve po zagovoru svoje Bezgrješne Majke, Kraljice Mira, čuva i blagoslovi dragi Bog, do iduće godine i novog Mladifesta.

OGLAS