Županijski Zavod za javno zdravstvo DNŽ-a i Grada Metkovića su jutros u dječjem parku kod DM-a organizirali akciju Volonteri u parku u sklopu projekta Živjeti zdravo, i to povodom Svjetskog dana kretanja.

U akciji je sudjelovala skupina predškolaca iz Dječjeg vrtića koji su s Vedranom Merdžan izveli nekoliko vježbi i igara.

Pridružili su im se predstavnici Crvenoga križa, policije, Dječjeg vrtića i gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima.

U sklopu ove kampanje je HZJZ financirao se to opreme koja je instalirana u ovom parku. Naime, u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo u svakoj županiji određen je po jedan park u kojem će se provoditi aktivnosti u sklopu navedene akcije i koji će se dodatno opremiti kako bi građane motivirao na aktivno provođenje slobodnog vremena u parku. Uređenje parkova planirano je na način da zadovoljavaju potrebu za kretanjem, potiču unaprjeđenje lokomotornih, manipulativnih te ne-lokomotornih znanja, prvenstveno ravnoteže u djece i odraslih.

– U posljednje vrijeme uređujemo sva kvartovska igrališta, a u sljedećem razdoblju ćemo preurediti i ostala, a gdje ih nema tu ćemo ih izgraditi. Zahvaljujem HZJZ-u i Crvenom križu  koje je sudjelovalo u ovom projektu. – kazao je Milan.