Danas je u Splitu obavljeno izvlačenje parova u sklopu kvalifikacija za ulazak u 3. Hrvatsku nogometnu ligu Jug. Ždrijeb je odlučio da će Neretva na svom putu povratka u viši rang natjecanja igrati protiv NK Vodice, prvaka Šibenske županije.

U kvalifikacije su ušli prvaci Prvih liga iz 4 dalmatinske županije: Neretva, kliški Uskok, Vodice i Hajduk iz Prigrade. Susreti po izvučenim parovima odlučivat će o budućim trećeligašima. Siguran prolazak imaju dva kluba. Postoji mogućnost da i treći klub uđe u viši rang, ali to ovisi o uspjehu Splita koji će igrati kvalifikacijske utakmica za ulazak u 2. HNL. Splitov prolazak bi značio otvaranje još jednog mjesta za ulazak u 3. HNL Jug.

Neretva će prvu kvalifikacijsku utakmicu igrati kod kuće. Bit će to u nedjelju u 17, 30 sati. Druga utakmica će se igrati u srijedu u Vodicama u 17:30.

– Prvu utakmicu igramo kod kuće. Moramo pokazati da smo bolja momčad, osigurati pobjedu i sačuvati mrežu netaknutom jer u ovom doigravanju gol u gostima vrijedi duplo. Vjerujem da mi to možemo i da su momci visoko motivirani za ulazak u 3. ligu. U Vodicama se igra na umjetnoj travi što nam s obzirom na kvalitetu igrača odgovara. Idemo na pobjedu i očekujemo podršku svojih navijača u nedjelju Iza Vage!, izjavio je trener Neretve Goran Galov.