U jesen godine 1994. u Metkoviću se obilježavala 40. obljetnica metkovske Gimnazije, tada je u neformalnom programu na radost prisutnih pok. Matiša Rajčić svojim prekrasnim baritonom otpjevao poznatu pjesmu meksičkog skladatelja Augustina Lara Granada. Bio je to njegov posljednji nastup pred metkovskom publikom.

Srodna slikaU spomen na ovoga iznimnog čovjeka i glazbenika sinoć je u crkvi sv. Ilije u Metkoviću u organizaciji Župe sv. Ilije održan koncert pod znakovitim nazivom Život Bogu ispjevan na kojem su nastupili zborovi iz doline Neretve:

  • Župni zbor Župe sv. Stjepana Prvomučenika Opuzen
  • Župni zbor Župe sv. Nikole Biskupa Metković
  • Župni zbor Župe sv. Ilije Proroka Metković
  • Zbor mladih Župe sv- Stjepana Prvomučenika Opuzen
  • Zbor mladih i band Župe sv. Ilije Proroka Metković

Voditeljica programa bila Romana Gabrić.

Matiša Rajčić rođen 1940. u Metkoviću, bio je pripadnik generacije mladih Metkovaca i Metkovki koji su se okupljali oko župnika fra Vjere Vrčića i zbog toga bili proganjani (Feđa Brečić, Stojan Vučičević, Miro Vrnoga, Živka Visković…). Svoje formalno glazbeno obrazovanje stekao je u Zagrebu na Institut za crkvenu glazbu. Surađivao je s mnogim zborovima (zbor Hrvatskog narodnog kazališta i HRT-a, Akademski zbor Palma, Collegium pro musica sacra…) sudjelovao na festivalima (Kajkavska popevka), bio je i orguljaš u crkvi sv. Marka u Zagrebu.

Snimio je nekoliko pjesama na kajkavskom u izdanju ondašnjega Jugotona (Trsek moj, Čuk sedi…). Matiša je surađivao s Palmom početkom 1990-ih kada je zbor snimio nosač zvuka – Hrvatska liturgijska glazba 20-og stoljeća, za koje je 1995. godine bio nominiran za hrvatsku diskografsku nagradu Porin.

U jesen 1996. Matiša je imao čast otpjevati pjesmu Molitva pred papom Ivanom Pavlom II u prigodi njegova prvog dolaska u Hrvatsku. Iste godine umro je iznenadnom smrću u Zagrebu.