U prijelaznom razdoblju ŽNK Neretva su napustile Ivana Čubelić i Mateja Žilić koje će sezonu nastaviti u splitskom Marjanu, te Ljiljana Čuljak koja je do daljnjega na rehabilitaciji u Njemačkoj.

Istovremeno prva ekipa je dobila pojačanja u Splićanki Ani Gruici koja dolazi iz ŽNK Marjan i u Čapljinki Gabrijeli Dugandžić koja se u klub vraća iz Rijeke.

Trener Ante Markota je zadovoljan novim pojačanjima uz koja, ako ih zaobiđu teže ozljede, mogu ostati u gornjem dijelu prvoligaške tablice. Ističe kako je u prvoj momčadi igraju vrlo mlade ali perspektivnim igračicama kojima ipak nedostaje iskustva. Međutim, vrijeme je na njihovoj strani.

Zadovoljstvo ne krije ni prva golmanica i dokapetanica Jelena Kešina koja glasi za jednu od najboljih u 1. HNL žene: – Prvi dio sezone je bio uspješan. Naš hendikep je bio preveliki broj ozljeda, puno je cura u prvom dijelu sezone bilo na oporavku nakon operativnih zahvata. Istina, otišle su nam tri važne igračice ali koga nemam bez njega se može. Stigla su i nova pojačanja i vjerujem da ćemo se u proljetnom dijelu sezone približiti vrhu tablice. Gabrijela je s nama već trenirala, a iz Splita nam je stigla Ana. Uz njih će nam biti lakše postići ovosezonske ciljeve.

Kvaliteta metkovskog ženskog nogometa očituje se i u pozivima za sudjelovanje u reprezentativnim aktivnostima. Tako su trenutno na pripremama u Medulinu Veronika Terzić (U-19) i Gabrijela Dugandžić (U-17). Franciska Markota je trenutno u Zenici na pripremama bosanskohercegovačke reprezentacije (U-16).