Dubrovačko-neretvanska županija je i ove godine je dobila najvišu ocjenu za transparentnost po istraživanju Instituta za javne financije. Transparentnost lokalnih proračuna za potrebe ovog istraživanja mjeri se na temelju pet pravovremeno objavljenih proračunskih dokumenata: prijedloga proračuna, izglasanog proračuna, polugodišnjeg i godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna te proračunskog vodiča za građane. Prema karti koju su objavili Konavle, Župa , Dubrovnik, Primorje, Grad, Metković i Korčula također su ocijenjeni najvišom ocjenom, dok su najnižu ocijenu dobili Janjina, Vela Luka i Zažablje.

U petom ciklusu istraživanja, Institut za javne financije ponovno je analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut je objavio interaktivnu kartu koja prikazuje stanje u svim županijama, gradovima i općinama. Detaljna analiza istraživanja objavljena je u newsletteru Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2018. – ožujak 2019.