ONK Metković drugi put zaredom u županijskom kup-natjecanju prolazi na jednanaesterce. U prvom kolu Gusar u kojem je Mario Batinović obranio čak četiri udarca u okvir gola. Danas u 2. kolu u Metkoviću na ogled je stigao Jadran LP, a utakmica se nakon 90 minuta opet morala razriješiti izvođenjem jedanaesteraca nakon čega su opet slavili Metkovici (6:5). U finalu skupine NC Neretva sastat će se ONK Metković i Neretva.

Utakmica je u prvom poluvremenu i na početku drugoga poluvremena protekla bez nekih izglednijih prilika. Onda je u 69. Jadran poveo preko Abela Kalfića. I kada je izgledalo da Pločani sigurno privode utakmice kraju, šok za njih dogodio se u 79. minuti. Odlično izveden slobodni udarac s ruba šesnaesterca Drage Jelavića doveo je do izjednačenja i otvorio Metkoviću realnu šansu za pobjedu.

Rasplet utakmice tražio se u izvođenju jedanaesteraca. Metkovci su bili uspješni, redom su pogađali D. Jelavić, J. Mijoč, D. Batinović, R. Brečić i N. Kaleb. Za Pločane su bili precizni I. Raič, Marko i Martin Musulin i A. Kordić.

U posljednjoj seriji ONK-ov vratar Mario Batinović obranio jedanaesterac svom najboljem prijatelju, a danas suparniku, Dinu Primorcu i tako odveo Metković u nastavak natjecanja gdje ga dočekuje Neretva.