Neretva je pobjedom na penale (6:4) izbacila Jadran LP iz daljnjega natjecanja u županijskom kupu i igrat će u finalu NC Neretva s Neretvancem koji je bio uvjerljiv protiv Gusara u Kominu (8:0).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U regularnom vremenu rezultat je bio 2:2. Bila je to borbena utakmica u kojoj su obje momčadi imale svoje prilike. Prvi golovi su pali iz kaznenoga udarca. Prvo je povela Neretva u 39. minuti, precizan s bijele točke je bio Ivan Prskalo. Tri minute kasnije je priliku za izjednačenje s bijele točke dobio Jadran. Vratar Petar Kozina je prvo obranio udarac Ivana Raiča koji je na kraju odbijenu loptu uspio ubaciti u mrežu.

U drugom poluvremenu je Neretva pokušavala pritisnuti zadnju liniju Jadrana što joj se isplatilo u 71. minuti kada je Mario Marić s petnaestak metara uputio nisku loptu u desni kut gola, vratar Jadrana Vukanović je bio nemoćan. i kada se očekivao miran kraj utakmice Jadran je pokazao da ga ga se ne smije ignorirati. Bruno Moro je uzvratio s desetak metara s lijeve za izjednačenje (2:2).

Ishod utakmice se rješavao izvođenjem jedanaesteraca u čemu je dominirao domaći vratar Petar Kozina koji obranio udarac Bakića i Paponje.

Posljednjih nekoliko minuta susreta je Neretva igrala s igračem manje jer je iz igre izašao kapetan Frane Jerković nakon što je došlo do naguravanja između njega i Ante Sršena koji ga je pri tome i udario.

OGLAS