Danas u 2. kolu Kup natjecanja ŽNS Dubrovačko-neretvanskog (NC Dolina Neretve) u Opuzenu su se sastali Neretvanac i Neretva koja je nakon izvođenja jedanaesteraca prošla u daljnje natjecanje 2:2 (5:6), a Neretvnin junak utakmice je bio vratar Petar Kozina.

Neretvanac je vrlo dobro počeo utakmicu i već do 18 minute je vodio 2:0, golovima Ivana Prskala u 11. i 18 minuti. Nakon toga je Neretvanac propustio vrlo izglednu priliku za treći gol. U ovom dijelu utakmice Neretva nije imala izglednijih prilika, a istakao se Neretvin vratar Petar Kozina koji je obranio izvrstan udarac Ivana Bubala.

U drugom poluvremenu trener Neretve Damir Borovac u igru uvodi tri nova igrača, Luku Bubala, Dragana Brečića i Ahmeda Hasinovića, što je probudilo uspavane Metkovce koji su napokon zaigrali onako kako dolikuje ovakvim utakmicama. U 75. minuti je Ahmed Hasinović smanjio prednost Neretvanca na 2:1, a u 90. minuti se u šesnaestercu domaćina nakon ubačaja najbolje snašao Dražen Glibo i postigao izjednačujući pogodan što je tijek utakmice usmjerilo prema izvođenju jedanaesteraca. Prije toga, izvrsni vratar Petar Kozina je pročitao Ivana Bubala koji je propustio neponovljivu mat-priliku za vodstvo Neretvanca 3:1.

Za Neretvu su u izvođenju jedanaesteraca precizni bili Brečić, Glibo, Medić i Krešić, a kod Neretvanca Vukoja, Bubalo i Marušić, Deakov udarac je skinuo Kozina, a Žulju se ispriječila vratnica.

Neretva je ušla u finale NC Doline Neretve gdje dočekuje pobjednika susreta ONK Metković i Jadrana LP koji će se igrati sljedećega tjedna u Metkoviću.